Kartoffelkager

Kartoffelkager5

 

Nogle gange er en flødeskumskage bare den eneste rigtige kage. Sådan har jeg haft det lidt i denne her weekend. Derfor har jeg simpelthen også lavet noget så klassik som ‘kartoffelkager’.

 

Jeg har dog fortolket lidt på kagen. I stedet for vaniljebunde har jeg lavet kagen af craquelins, dvs. en vandbakkelse med en krakeleret cookie på toppen. Dem har I måske bemærket, at jeg har været ret glad for gennem nogle år.

 

Mine craquelins er fyldt med vaniljecreme og flødeskum. Og så har de selvfølgelig det obligatoriske marcipanlåg med kakao. En hammer lækker kombination af noget sødt, blødt, sprødt og en smule bittert.

 

Synes dog, at det er rimelig svært at forestille sig, at det skulle ligne en kartoffel…

 

Mange hilsner

Anine

 

Kartoffelkager1

 

Ingredienser

Ca. 8 stk.

 

Pâte à Choux

  • 45 g mel
  • 10 g sukker
  • 60 g vand
  • 30 g smør
  • Lidt salt
  • 60 g æg (sammenpisket)

 

Cookies

  • 45 g muscovadosukker
  • 35 g mel
  • 10 g mandelmel
  • 30 g smør

 

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 1 spsk majsstivelse

 

Desuden

  • 200 g marcipan
  • Kakao (usødet)
  • 3 dl fløde pisket til flødeskum

 

Pâte à Choux: Bland mel og sukker sammen i en skål, og sæt det til side. Kom vand, smør og salt i en gryde, og lad smørret smelte ved middel varme. Når smørret er smeltet skrues der op til høj varme. Så snart det begynder at koge tages gryden af varmen, og melblandingen hældes i. Rør rundt med en træske i et minuts tid.

 

Blandingen skal nu gerne være blevet til en blød dej-bolle. Sæt gryden tilbage på middel-lav varme, og rør rundt i yderligere et minuts tid.

 

Kom dejen over i en røremaskine med dejspade. Lad maskinen køre ved lav hastighed i 15 sekunder, så dejen afgiver lidt varme. Det sammenpiskede æg tilsættes under fortsat piskning, ca. en fjerdedel af gangen. Kom først mere æg i, når dejen har optaget ægget. Afslut med 15 sekunders piskning ved middel hastighed.

 

Kom dejen i køleskabet til den er helt kold.

 

Tril otte dejkugler med hænderne. Brug lidt koldt vand for at undgå, at dejen klistrer. Kom dejkuglerne på en bageplade med silikonemåtte eller bagepapir. Husk god afstand, da de puffer godt op under bagningen. Forstøv kagerne med lidt vand, hvis de ikke allerede er blevet lidt fugtige.

 

Cookies: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul den tyndt ud til en tykkelse på ca. 2 mm, og stik små kager ud, som sækker dejkuglerne.

 

Bag kagerne i 25-30 minutter ved 175 grader (standard – ikke varmluft). Lad dem køle helt af på en rist.

 

Vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det grundigt sammen med æggemassen. Kom den tomme vaniljestang i gryden.

 

Bring cremen i kog under piskning. Lad cremen tykne før du tager den af varmen. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm. Sæt cremen på køl til den er helt kold.

 

Marcipanlåg: Rul marcipanen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Brug evt. lidt flormelis for at udgå, at marcipanen hænger fast. Stik marcipancirkler ud på ca. 10 cm i diameter. Sigt kakao over cirklerne.

 

Opbygning: Skær toppen af kagerne. Fyld dem med vaniljecreme og flødeskum, og sæt toppen på kagerne igen. Kom til sidst et marcipanlåg oven på kagerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>