Klassisk kransekage

Kransekager5

 

Rigtig godt nytår alle sammen!

 

Jeg har bagt helt klassiske kransekager. Let sprøde udenpå og lækre bløde indeni – og som selvfølgelig pyntet med guirlander af fin hvid glasur. Mums. Virkelig mums.

 

Kransekager er og bliver en af mine absolutte yndlingskager. Og jeg må bare indrømme, at jeg er kommet til at spise en hel del flere af de her end jeg lige havde planlagt…

 

Heldigvis har jeg også fået delt lidt ud af kagerne. Havde en pose med under armen forleden, hvor jeg og nogle herlige mennesker skulle til et vanvittigt arrangement på Christianshavn – galemandsbanko! Husker, at jeg muligvis skabte mig en del :D

 

Kransekagerne spiste vi på cyklerne derhen, og det var helt perfekt!

 

Mange hilsner

Anine

 

Kransekager6

 

Ingredienser

ca. 12 stk.

 

Kransekagemasse

  • 350 g rå marcipan
  • 110 g flormelis
  • 25 g past. æggehvider

 

Glasur

  • 50 g flormelis
  • 20 g past. æggehvider

 

Kransekagemasse: Ælt marcipan og flormelis sammen, gerne i en røremaskine. Tilsæt lidt efter lidt æggehvider til massen er ensartet. Den må ikke være klistret. Kom kransekagemassen i en plastikpose og læg den på køl til den er kold.

 

Vej kransekagemassen af til klumper af 35 gram. Rul hver klump til små stænger med samme tykkelse. Form kagerne let trekantede med håndfladerne. Brug eventuelt lidt flormelis, så fingrene ikke hænger fast i kransekagerne.

 

Kom kransekagerne på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne med en ekstra bageplade under ved 175 grader i ca. 12 minutter. Lad dem køle af.

 

Glasur: Pisk flormelis og æggehvider til en hvid og luftig glasur. Glasuren er færdig, når den ikke flyder sammen, efter at piskningen stoppes. Kom glasuren op i et cornet (et kræmmerhus af bagepapir) eller en plastiksprøjtepose. Klip kun et lille hul.

 

Pynt kransekagerne med guirlander af glasur. Lad glasuren størkne inden servering.

 

Bemærk: Kransekagemassen kan sagtens holde sig flere dage på køl.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>