Kokostærte med chokolade

Kokostærte med chokolade3

 

For alle kokos- og chokoladeelskere er der en særligt god grund til at kaste et blik på denne her kage: En tærte med massevis af kokos i både bund og fyld, toppet af med kraftig, blød chokoladeganache og flager af kokos.

 

Kagen er desuden glutenfri, idet mørdejen er lavet på kokosfibermel, dvs. pulveriseret kokos. Kokosfibermel kan købes i de fleste større supermarkeder.

 

Jeg delte i øvrigt tærten med mine kollegaer, som synes vældig godt om den 🙂

 

Kokostærte med chokolade1

Ingredienser

8-10 personer

 

Kokosmørdej

  • 200 g kokosfibermel
  • 120 g smør
  • 80 g flormelis
  • 1 lille æg
  • Lidt salt

 

Kokosfyld

  • 100 g kokosmel
  • 170 g kondenseret mælk

 

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade, 70 pct.
  • 2 dl fløde
  • 40 g honning
  • 25 g glukosesirup
  • Lidt havsalt
  • 25 g smør

 

Desuden

  • Kokosflager til pynt

 

Kokosmørdej: Ælt alle ingredienserne sammen til en blød, ensartet dej. Sæt mørdejen på køl i en halv times tid.

 

Rul mørdejen ud på et melet bord, og kom den over i en stor tærteform med løs bund, fx en aflang form på 35 x 11 cm. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og kom et stykke stanniol over dejen. Fyld bunden med ris, bønner eller noget helt tredje, som kan holde bunden nede, mens den bliver bagt.

 

Bag bunden i 20 minutter ved 175 grader. Lad bunden køle af.

 

Kokosfyld: Bland kokosmel og kondenseret mælk sammen, og kom det i tærtebunden. Pres fyldet lidt ned i bunden med en ske.

 

Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde, honning, glukosesirup og salt i kog. Hæld langsomt den varme honningfløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank. Tilsæt endelig smørret under omrøring.

 

Hæld chokoladeganachen over kokosfyldet. Lad kagen sætte sig på køkkenbordet i minumum 3 timer, gerne til dagen efter.

 

Pynt med flager af kokos.

 

6 tanker om "Kokostærte med chokolade"

  1. Æv – den fik jeg ikke smagt. Den ser ellers skøn ud. Men generelt er alt, hvad du laver, jo fantastisk… 🙂

    • Tak, Nina – den røg også hurtigt 🙂 Jeg må snart gentage succesen med lidt smagsprøver hjemmefra, det var folk svært begejstrede over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *