Kransekager med nougat og pistacie

Kransekage med pistacie3

 

For to år siden lavede jeg opskriften på de her kransekager med nougatmidte og pistacienødder. Nu har jeg bagt dem igen. Og wauw altså, hvor er jeg vild med dem.

 

Jeg synes simpelthen, at de fortjener et repost – ikke mindst for at vise jer nogle friske billeder fra i går.

 

Kransekagerne smager i den grad af flere. De kan sagtens laves dagen i forvejen, og så er de faktisk slet ikke så svære at lave. Måske særligt fordi alle skønhedsfejl forsvinder af at blive rullet i nødder…!

 

Pistacienødderne kan i øvrigt erstattes af andre nødder eller frysetørrede bær, hvis du har mere lyst til det.

 

Mange hilsner

Anine

 

 

Kransekage med pistacie1

 

Ingredienser

Ca. 12 stk.

 

Kransekagemasse

  • 300 g rå marcipan
  • 90 g flormelis
  • 25 g past. æggehvider

 

Desuden

  • 75 g nougat
  • 75 g flormelis
  • 25 g past. æggehvider
  • Hakkede pistacienødder

 

Kransekagemasse: Ælt marcipan og flormelis sammen, gerne på en røremaskine. Tilsæt lidt efter lidt æggehvider til massen er ensartet. Den må ikke være klistret. Kom kransekagemassen i en plastikpose og læg den på køl til den er kold.

 

Vej kransekagemassen af til kugler af 30 gram. Pres en fordybning i kuglerne med tommeltotten. Kom små tern (ca. 1×1 cm) nougat ind i kuglerne og luk hullerne.

 

Tryk kransekagerne let flade med hånden.

 

Kom kransekagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 12-14 minutter ved 175 grader. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke. Lad kagerne køle af.

 

Glasur: Pisk flormelis og æggehvide til en tyk glasur. Den skal være så tyk, at du kan smøre den på kagerne uden det flyder.

 

Pynt: Smør et tyndt  lag glasur på kagerne og dyp dem i hakkede pistacienødder.

 

Så er kransekagerne egentlig bare klar til at blive spist.

 

Bemærk: Kransekagemassen kan sagtens holde sig flere dage på køl.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>