Krydret appelsinroulade

Appelsinroulade5

I weekenden bagte jeg en smadder lækker appelsinroulade, der dufter og smager af jul. Kagen er blød, svampet og smager krydret af kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, og cremen bringer en smule friskhed til bordet med en vildt lækker appelsinsmag. Så hvis du, som jeg, har en svaghed for krydrede kager á la gulerodskager, så vil du nok også være vild med denne her!

Appelsinroulade3

Jeg har lovet mig selv, at julen ikke skal gå stille for sig på min blog i år. Derfor vil jeg i den kommende tid poste med en masse bud på søde sager, som forhåbentlig kan være med til at forsøde din juletid. Alle opskrifterne bliver samlet under fanen jul (link til juletema). Hvis du har forslag til kager, idéer mv. som jeg må lade mig inspirere af, så skriv endelig til mig herinde!

Appelsinroulade1

Appelsinroulade4

Ingredienser

Ca. 8 personer

 

Appelsincreme

  • 3 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk sukker
  • 3 dl fløde
  • 2 dl appelsinsaft
  • ½ citron, saften
  • Skallen fra 3 appelsiner

 

Bund

  • 2 æbler
  • 1 tsk revet ingefær
  • 200 g brun farin
  • 70 g hasselnøddemel
  • 100 g mel
  • 3 æg
  • 1 dl rapsolie
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk bagepulver

 

Desuden

  • Saft fra ½ appelsin (til at fugte bunden)
  • Appelsinfiletter til pynt
  • Lidt appelsinskal
  • Lidt hasselnødder
  • Lidt kanel

 

Appelsincreme: Udblød husblassen i en skål med vand i 30 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med sukkeret. Kog vaniljesukker, den tomme vaniljestang, fløde, appelsinsaft, citronsaft og appelsinskal op til kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Hæld cremen i en tætsluttende beholder, og sæt den på køl natten over.

 

Bund: Riv æbler og ingefær fint, og pisk det godt sammen med alle de øvrige ingredienser. Smør dejen ud (40 x 30 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i 10-12 minutter ved 175 grader.

 

Vend bunden over på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Befri bunden fra det stykke bagepapir, som den er bagt med. Lad bunden køle af inden cremen smøres på.

 

Opbygning: Dryp lidt appelsinsaft ud og bunden. Pisk den kolde appelsincreme luftig og tyk. Smør cremen ud på hele bunden – gem 1/4 af cremen til pynt. Rul rouladen stramt sammen på den lange led, og pak den ind i et stykke bagepapir. Læg rouladen på køl i to times tid (den kan også sagtens stå til dagen efter).

 

Pynt rouladen med appelsincreme, appelsinfiletter, appelsinskal, hakkede hasselnødder og kanel.

 

En tanke om "Krydret appelsinroulade"

  1. Pingback: APPELSINROULADE – LARDO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>