Lakridscupcakes med citronfrosting

Lakridscupcakes med citronfrosting4

Sikke en fantastisk søndag! Jeg har bagt nye kager til mit lakridstema, nydt forårssolen, knipset nye fine billeder til bloggen, og sovet til jeg vågnede helt af mig selv. Så dejligt.

 

I dag har den stået på lakridscupcakes med citronfrosting. Kagen er lidt mazarinagtig, eftersom jeg har brugt en del lakridsmarcipan, sukker og smør til at lave dem (læs: de er fuld af gode ingredienser :)). For at give de lidt søde kager et modspil har jeg kommet en del citron i frostingen. Alt i alt smager kagerne rigtig dejligt.

Lakridscupcakes med citronfrosting5

Sad og smovsede denne her lækkerbisken på min altan i forårssolen!

Lakridscupcakes med citronfrosting2Ingredienser

Ca. 10 stk.

 

Cupcakes

 • 100 g lakridsmarcipan, fx fra Bülow (se også tippet nederst i opskriften)
 • 1 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow
 • 100 g smør
 • 100 g sukker
 • 1 citron, skallen
 • 1 spsk citronsaft
 • 2 æg
 • 50 g mel

 

Citronfrosting

 • 100 g meget blødt smør
 • 200 g flormelis
 • 1 citron, saften

 

Desuden

 • Lidt citronskal
 • Lidt rålakridspulver

 

Cupcakes: Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, rålakrids, smør, sukker, citronskal og -saft godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen under piskning. Pisk i 1 minut mellem hvert æg til blandingen er blevet luftig. Sigt og vend melet i dejen. Kom dejen i formene og bag kagerne i ca. 18-20 minutter ved 175 grader. Lad kagerne køle helt af.

 

Citronfrosting: Pisk smør, flormelis og citronsaft sammen i nogle minutter til frostingen er blevet luftig. Kom frostingen i en sprøjtepose med fx stjernetyl. Pynt kagerne med frosting, citronskal og rålakridspulver.

 

TIP: Du kan lave din egen lakridsmarcipan ved at ælte 100 g marcipan, 1½ tsk rålakridspulver og 1 spsk æggehvide godt sammen. Det har jeg fx gjort, da jeg lavede hvide chokolader med lakridsmarcipan.

 

3 tanker om "Lakridscupcakes med citronfrosting"

 1. Pingback: Endnu en omgang lækre muffins - Sparre & Andreasen

 2. Hej Anine!
  Når du laver sådan nogle fine kager, hvilken slags stjernetyl bruger du? ( er det sådan en “lukket tyl” altså spidserne går indad, eller er det en HELT normal stjernetyl?) 🙂 jeg har aldrig forstået når folk har sagt: Jeg bruger en “Wilton” 2D eller sådan noget 🙂

  • Her har jeg bare brugt en helt almindelig stor stjernetyl 🙂 Kan godt forstå du synes det er forvirrende – og spørg endelig, hvis (eller rettere når) jeg bliver for indforstået!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *