Lakridstærte med hvid chokolade

Tærte med lakridskaramel3

Mit lakridstema kører på fulde hammer. Indtil videre har jeg lavet en stribe lækkerier med de skønne lakridsprodukter, som jeg har fået af Bülow. Det er indtil videre blevet til en solbær- og lakridsroulade, hvide chokolader med hindbær og lakrids, dadelkugler med lakridspulver og lakridscupcakes med citronfrosting, som faktisk er blevet ganske populære efter at være røget en tur på Bülows facebookside i denne uge – så fedt!

 

Næste skud på stammen i temaet er en tærte, som nærmest “bløder” lakrids. Det er en tærte med lakridskaramel og hvid chokoladecreme, hvor lakridskaramellen blandt andet er lavet på salt lakridssirup. Resultatet er blevet smadder godt, hvis jeg selv skal sige det – både i smag og udseende. Mums siger jeg bare!

Tærte med lakridskaramel1

I har nok bemærket, at jeg godt kan lide at pynte kager enkelt. Her har jeg sigtet lidt flormelis over tærten, og pyntet med små tutter smørcreme, hakkede pistacienødder og lidt rålakridspulver.

Tærte med lakridskaramel2

Ingredienser

Ca. 6-8 personer

 

Mørdej

  • 40 g flormelis
  • 30 g mandelmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow
  • ½ æg
  • 60 g smør
  • Lidt salt

 

Lakridskaramel

  • 130 g sukker
  • 10 g smør
  • 1 dl fløde
  • 4 tsk lakridssirup, fx salt lakridssirup fra Bülow
  • 1 lille tsk salt

 

Hvid chokoladecreme

  • 165 g hvid chokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 citron, skal og saft
  • Lidt salt
  • 2 små æg

 

Pynt

  • Flormelis til drys
  • En smule smørcreme (pisk 20 g meget blødt smør, 40 g flormelis og et par dråber citron godt sammen)
  • Pistacienødder
  • Rålakridspulver

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt mørdejen på køl i en halv times tid. Tænd ovnen på 175 grader. Rul dejen ud på et melet køkkenbord, og kom den over i en 20 cm tærteform med løs bund. Prik huller i mørdejen med en gaffel. ”Blind bag” tærten i 12 minutter ved at komme et stykke stanniol over mørdejen og fylde tærteformen med tørrede ris, bønner eller noget helt tredje. Fjern stanniolen fra tærten umiddelbart efter den er taget ud af ovnen.

 

Lakridskaramel: Smelt sukkeret i en gryde. Rør smørret ud i karmellen, og tilsæt
fløden lidt af gangen. Kom lakridssirup og salt i karamellen. Kog karamellen til den er ca. 110 grader. Hæld karamellen i den forbagte tærtebund. Det gør ikke noget, at bunden stadig er varm, når du hælder karamellen ned i den.

 

Hvid chokoladecreme: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden i kog. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til cremen bliver helt blank. Tilsæt citronsaft, citronskal og salt. Pisk æggene sammen i et glas og rør æggene ud i chokoladecremen. Hæld cremen over karamellen, så den næsten når kanten. Bag tærten færdig ved 150 grader i 15 minutter. Lad tærten afkøle til stuetemperatur.

 

Sigt flormelis over tærten. Pynt tærten med lidt smørcreme, hakkede pistacienødder og rålakridspulver.

 

TIP: Tærten smager allerbedst samme dag. Undgå desuden helst at sætte tærten i køleskab, da det får karamellen til at stivne lidt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *