Macarons med hindbær og chokolademousse

Macarons med mousse og hindbær2

Efter min tur på kagekursus i lørdags havde jeg noget overskydende chokolademousse med hjem, som ikke kunne være i chokolademoussekagen med myntebomber. En del af moussen har jeg i al grådighed bare spist direkte af bøtten med en ske, men en del af moussen er også blevet forvandlet til et lækkert element i mine store macacons med hindbær og chokolademousse. Som om det ikke var nok, så er makronerne selvfølgelig også lige overtrukket med chokolade!

Macarons med mousse og hindbær4

Blev lidt glad forleden, da  jeg kom hjem fra arbejde, og denne her stod og ventede på mig i køleskabet – århh den var så god!

Macarons med mousse og hindbær1

Ingredienser

Ca. 10 stk.

 

Chokolademousse

  • 60 g piskefløde
  • 1 g husblas
  • 90 g mørk chokolade (fx Valrhona manjari 64 pct. som vi brugte på kurset)
  • 60 g æggehvider
  • 25 g sukker

 

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 90 g flormelis
  • 10 g kakaopulver
  • 40 g + 45 g æggehvide
  • 115 g sukker
  • 75 g vand

 

Chokoladeovertræk

  • 50 g mørk chokolade, 70 pct.
  • 80 g piskefløde
  • 20 g honning
  • 20 g blødt smør

 

Desuden

  • Lidt frysetørret hindbær
  • Friske hindbær (omkring 3 til hver kage)

 

Chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand. Hak chokoladen fint og kom i en skål. Bring piskefløden i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber.

 

Pisk æggehvider med sukker og vend dem i ganachen ved 45 grader. Kontroller temperaturen inden æggehviderne vendes i. Hæld moussen i en tætsluttende beholder, og sæt den på køl indtil moussen har sat sig.

 

Macarons: Sigt mandelmel, flormelis og kakaopulver i en skål, og rør 40 gram æggehvide i blandingen med en dejskraber. Sæt skålen til side.

 

Kom de resterende 45 gram æggehvide i en skål, og pisk ved middel hastighed indtil æggehviderne er hvide og luftige. Tilsæt en teske sukker og pisk videre ved lav hastighed. Kog imens sukker og vand op til 120 grader i en lille gryde. Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne under kraftig piskning, og pisk indtil marengsen er blevet blank og kølet af. Det tager lige et par minutter.

 

Vend trefjerdedele af marengsen i nøddeblandingen. Nu gælder det om at finde frem til den rette konsistens. Dejen skal ligesom kunne flyde ud, så der ikke kommer toppe, når den bliver sprøjtet ud, men heller ikke være så flydende, at den løber. Tilsæt mere marengs efter behov.

 

Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl. Jeg har brugt en tyl på 1 cm. Sprøjt bunde på ca. 7 cm. ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 3 minutter ved 150 grader varmluft, og derefter i 10 minutter ved 140 grader. Lad bundene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

 

Chokoladeovertræk: Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde og honning i kog i en lille kasserolle. Hæld langsomt fløden over chokoladen, mens du rører i midten med en dejskraber. Tilsæt smør og rør det ud i blandingen.

 

Opbygning: Dyb overfladen på halvdelen af bundene ned i chokoladen, og drys med lidt frysetørret hindbær. På de resterende bunde (altså dem uden chokolade) sprøjtes tutter af mousse side om side med friske hindbær.

 

Opbevar kagerne på køl i nogle timer inden spisning – det får moussen til at sætte sig, så den ikke ryger ud til alle sider, når man tager en bid.

 

4 tanker om "Macarons med hindbær og chokolademousse"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *