Macarons med hindbær og hvid chokolade

Macarons med hindbær og hvid chokolade1

Knap er julen ovre før jeg vil sparke det næste tema i gang her på bloggen: Nytår! Hvis du mangler inspiration til nytårsdesserten, så vil jeg gøre mit aller bedste for at give dig  nogle gode idéer og lækre opskrifter.

 

Til at begynde med vil jeg gerne dele opskriften på de her store, gyldne macarons med friske hindbær og hvid chokoladecreme med citron. Dem er jeg selv helt vild med – og så tror jeg, at de smager virkelig godt sammen med champagne!

Macarons med hindbær og hvid chokolade4

Ingredienser

Ca. 8 stk.

 

Hvid chokoladecreme

  • 2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk sukker
  • 4 dl fløde
  • 2 citroner, saften

 

Macarons

  • 100 g mandler
  • 100 g flormelis
  • 40 g + 45 g æggehvide
  • 115 g sukker
  • 75 g vand
  • Spiseligt kobber- eller guldstøv til pensling

 

Desuden

  • 340 g hindbær

 

Hvid chokoladecreme: Udblød husblassen i en skål med vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, fløde og citronsaft i en gryde, kog det op.

 

Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Sæt cremen på køl natten over eller til den har sat sig helt.

 

Macarons: Blend  mandlerne fint. Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og rør 40 gram æggehvide i blandingen med en dejskraber. Sæt skålen til side.

 

Kom de resterende 45 gram æggehvide i en skål, og pisk ved middel hastighed indtil æggehviderne er hvide og luftige. Tilsæt en teske sukker og pisk videre ved lav hastighed. Kog imens sukker og vand op til 120 grader i en lille gryde. Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne, og pisk indtil marengsen er blevet blank og kølet af. Det tager lige et par minutter.

 

Vend trefjerdedele af marengsen i mandelblandingen. Nu gælder det om at finde frem til den rette konsistens. Dejen skal ligesom kunne flyde ud, så der ikke kommer toppe, når den bliver sprøjtet ud, men må heller ikke være så flydende, at den løber. Tilsæt mere marengs efter behov.

 

Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl. Jeg har brugt en tyl på 1 cm. Sprøjt bunde  på ca. 7 cm i diameter ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 3 minutter ved 150 grader varmluft, og derefter i 11-12 minutter ved 140 grader. Lad bundene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

 

Pensl macaronsne med kobber- eller guldstøv.

Macarons med hindbær og hvid chokolade2

Opbygning: Pisk den kolde chokoladecreme luftig og tyk. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt hvid chokoladecreme i hindbærerne, og sæt dem side om side langs kanten på bunden. Sprøjt chokoladecreme i midten, og læg til sidst “låg” på kagen.

 

Opbevar kagerne på køl indtil de skal spises.

 

3 tanker om "Macarons med hindbær og hvid chokolade"

  1. Hej! Jeg er igang med at bage dem, jeg ville bare høre om cremen bliver tyk nok til, at man kan sprøjte mønstre med den? :))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *