Mælkechokolader med lakridskaramel og marcipantoppe

Mælkechokolader med lakridskaramel og marcipantoppe1

I sidste indlæg flagede jeg en udfordring, som os der besøgte Johan Bülows lakridsfabrik i forrige uge, fik stillet: Lav en opskrift med lakridsmarcipan, lakridsstout og rålakridspulver. Efter at have lavet de små sprøde tærter med lakrids og passionsfrugt, som indeholder de tre ingredienser, begyndte mine tanker virkelig at flyde.

 

Kan de tre ingredienser mon alle sammen indgå i en lille chokolade? Smager stout godt i karamel? Det var jeg nødt til at prøve, og tag ikke fejl. Svaret er ja og ja! Jeg har lavet de skønneste mælkechokolader fyldt med nougat og lakridskaramel af lakridsstout og rålakridspulver. Alt sammen toppet af med en lille tut bagt lakridsmarcipan – nærmest en mini kransekage. Helt perfekt!

Mælkechokolader med lakridskaramel og marcipantoppe4

Skriv endelig, hvis du selv har forslag til ingredienser, som jeg kan lade mig inspirere af næste gang jeg laver fyldte chokolader!

Mælkechokolader med lakridskaramel og marcipantoppe3

Ingredienser

Ca. 30 stk

 

Marcipantoppe

  • 70 g lakridsmarcipan, fx fra Bülow

 

Lakridskaramel

  • 80 g sukker
  • 10 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 dl lakridsstout, fx fra Bülow
  • 2 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow
  • Lidt salt

 

Desuden

  • 150 g nougat
  • 300 g mælkechokolade

 

Marcipantoppe: Tril lakridsmarcipanen til små kugler á ca. 2 gram, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk kuglerne let flade, og bag dem i 4-5 minutter ved 175 grader.

 

Lakridskaramel: Smelt sukkeret i en gryde. Rør smørret ud i karamellen. Tilsæt fløde, lakridsstout, rålakridspulver og salt. Kog karamellen til den er ca. 110 grader. Lad karamellen afkøle til stuetemperatur på en tallerken beklædt med bagepapir.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Nougat: Smelt nougaten over vandbad.

 

Step 2: Hæld lakridskaramel og derefter nougat i chokoladeskallerne. Kom en lille marcipantop på hver af chokoladerne. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

4 tanker om "Mælkechokolader med lakridskaramel og marcipantoppe"

  1. Pingback: Vinder af lakridsdysten! | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

    • Det er jeg så glad for at høre 🙂 De er også svært anbefalelsesværdige!! Tusinde tak for forslagene – dem vil jeg helt sikkert arbejde videre med! Lavendel og citron… det tror jeg godt kunne blive rigtig spændende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *