Maracons med havsalt og mælkechokolade

 

For nogle uger siden var jeg til fødselsdag hos en veninde. Med mig under armen havde jeg en æske hvide macarons med mælkechokolade og havsalt.

 

Sjovt, som den bedste gave nogle gange er den, man kaster tid og entusiasme efter, og ikke nødvendigvis en masse penge. Sådan var det i hvert fald her.

 

Min veninde og jeg har nemlig for efterhånden lang tid siden talt om, at hun vil lære at bage macarons. Og så er det alligevel ikke blevet til en fis. Derfor virkede det helt på sin plads lige at minde om, at det skal vi have gjort noget ved. Det er jeg overbevist om, at vi får nu.

 

Kagerne er desuden drysset med glimmer, fordi hun elsker lidt flash og pailletter. Synes faktisk også selv, at det ser ret fint ud. Prøv eventuelt at klikke på billedet nedenfor, så kan du se en lille video, hvor glimmeret bliver tydeligt.

 

Mange hilsner

Anine

 

 

Ingredienser

Ca. 30 stk.

 

Macarons

  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 125 g æggehvide
  • 170 g sukker
  • 55 g vand

 

Ganache

  • 100 g mælkechokolade
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk havsalt

 

Desuden

  • Spiseligt glimmer

 

Macarons: Sigt mandelmel og flormelis i en skål. Rør 60 gram æggehvider i massen med en dejskraber.

 

Kom de resterende æggehvider i en anden skål, og pisk indtil æggehviderne er hvide og luftige. Kog imens sukker og vand op til 120 grader i en lille gryde. Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne, og pisk indtil marengsen er sej og kølet næsten af.

 

Vend marengsen i mandelblandingen.

 

Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl. Jeg har brugt en tyl på 0,5 cm. Sprøjt bunde ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 10 minutter ved 150 grader. Lad bundene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

 

´Drys lidt glimmer over kagerne.

 

Ganache: Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kog fløden op og hæld den lidt efter lidt over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Smag til med havsalt.

 

Lad cremen sætte sig til den kan sprøjtes.

 

Opbygning: Kom ganachen i en sprøjtepose. Læg kagerne sammen om chokoladen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *