Marcipanchips med havsalt og timian

BC8B53CF-89C8-4382-8C17-6C6608FB1CDA

 

For en måneds tid siden var jeg til marcipansmagning hos Odense Marcipan. Ja, det er åbenbart ét af de privilegier jeg har her i tilværelsen. At smage mig igennem et hav af forskellige slags marcipan (og nougat!) – ledsaget af en røvfuld marcipankonfekt lavet af den altid så dygtige konditor Ronnie Holmen. JA TAK, siger jeg bare!

 

Men der i blandt alle de søde sager gemte der sig noget. En rigtig vinder, hvis du spørger mig. Det var marcipanchips med havsalt og friske krydderurter. Sprøde og alligevel lidt chewy. Salte, men samtidig en lille smule søde. Lækre. Sådan, rigtig lækre.

 

For at være ærlig har jeg tænkt på dem mange gange siden, og jeg har da heller ikke været det mindste i tvivl om, at sådan nogle måtte jeg selv prøve at lave.

 

Det har jeg så gjort. Og spist dem alle sammen selv. Det synes jeg også, at du skal prøve. Altså at bage dem. De er super nemme. Men del dem med nogen 🙂

 

Mange hilsner

Anine

 

47F04D05-CBD5-43BC-B11A-DE0FCFF53087

 

Ingredienser

 

  • Marcipan
  • Neutral olie
  • Havsalt
  • Frisk timian

 

Kom marcipanen i fryseren i en times tid.

 

Skær marcipanrullen i skiver med en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Bag marcipanen i ca. 8 minutter til marcipanen er gylden.

 

Lad chipsene køle af i 5 minutter før du pensler med lidt neutral olie. Drys derefter chipsene med havsalt og timian.

 

Klar, parat, spis!

 

En tanke om "Marcipanchips med havsalt og timian"

  1. De ser meget lækre ud. Kan de holde sig i en kagedåse når de er penslet og drysset med krydderurterne?Altså hvis man ikke spiser dem alle selv……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *