Mojito som fyldt chokolade

Mojito chokolader5

 

Glad for cocktails OG søde sager? Så kig med her!

 

Inspirationen til de her chokolader er nemlig fundet i cocktailen “mojito”, som blandt andet er fuld af mynte, lime og rom. Min fortolkning af drinken som en fyldt chokolade, er en hvid chokolade med en skøn creme lavet på mere hvid chokolade, frisk mynte, limeskal og selvfølgelig rom. Fristet? De smager i hvert fald dejligt!

 

Det er ikke så tit, at jeg leger med alkohol i mine chokolader og søde sager – men det er aboslut ikke en enlig svale. Skriv endelig, hvis du har forslag til søde sager med alkohol, som jeg bør kaste mig ud i.

 

Mojito chokolader1

Mojito chokolader4

 

Ingredienser

Ca. 35 stk.

 

Mojito-fyld

  • 1 dl fløde
  • 10 g mynteblade
  • 30 g glukosesirup
  • 100 g hvid chokolade (brug af den tempererede chokolade)
  • 2 lime, skallen
  • 5 spsk rom

 

Tempereret chokolade

  • 400 g hvid chokolade

 

Mojito-fyld: Kog fløde, hakkede mynteblade og glukosesirup op. Lad fløden trække, mens du hakker og tempererer chokoladen.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/4 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 43 grader, tages den af vandbadet og 3/4 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld formen med chokolade. Bank den i bordet et par gange, så chokoladen sætter sig, og eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen ned i skålen igen. Glat overfladen med en paletkniv.

 

Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig (chokoladen flyder ikke ud, men sikrer, at skallen får samme tykkelse hele vejen rundt).

 

Mojito-fyld: Vej 100 gram tempereret chokolade af. Hæld forsigtigt fløden gennem en sigte og op i chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Tilsæt limeskal og smag til med rom. Brug en stavblender til at forfine cremens konsistensen. Lad cremen køle af til stuetemperatur.

 

Step 2: Kom mojito-fyldet i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

 

5 tanker om "Mojito som fyldt chokolade"

    • Tusind tak Mari!
      Undskyld jeg først svarer dig nu. Jeg har simpelthen haft brug for en pause, fordi jeg har haft lidt for meget at se til. Formen er fra Kunst og Køkkentøj.
      Jeg skal prøve at se, om jeg måske kan lege med noget Passoa 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *