Mokkachokolade med crunch, mango og timian

Mokkachokolade med crunch, mango og timian2

 

Der er sket noget helt vildt!

 

Med jeres stemmer i ryggen vandt jeg i torsdags konkurrencen “Nespresso elsker Brasilien” med denne her dessert: Mokkachokolade på en crunchy bund af valnødder og timian. Pyntet med syrlig vaniljesyltet mango, blå kornblomster og timian. – For ligesom at hylde de brasilianske farver.

 

Et enigt dommerpanel bestående af professionelle kokke og Nespresso gav mig ros for virkelig at have smagt på kaffen, Cafezinho du Brazil, og have fortolket de nuancer af valnød og timian, den har. Ud over evnen til at inkorporere kaffen i desserten, var de begejstrede for både smag og udseende. Det var alle gæsterne til middagen, hvor det hele blev afgjort, i øvrigt også!

 

Jeg har gjort meget ud af, at desserten skal se indbydende og fancy ud. Men det er bestemt ikke ensbetydende med, at desserten er svær og tager lang tid at lave. Der skal ikke bages noget, og alt kan sagtens forberedes dagen i forvejen.

 

Nu har jeg selvfølgelig brugt Nespresso kaffe for at lave desserten. Det betyder dog ikke, at du skal afholde dig fra at lave desserten, hvis du ikke lige ligger inde med kaffe-kapsler. Jeg har brugt kaffepulveret fra kapslerne, hvilket betyder, at du kan bruge den kaffe, som du har derhjemme. I så fald svarer en kapsel ca. til 1 spsk kaffepulver.

 

Jeg håber meget, at du har lyst til at lave desserten. Den kan virkelig anbefales!

 

Hvis du i øvrigt er nysgerrig på, hvad jeg har vundet – så er det intet mindre en rejse til Brasilien!! Jeg glæder mig allerede helt vildt.

 

Tusind tak for jeres opbakning,

Anine

 

Mokkachokolade med crunch, mango og timian8

Mokkachokolade med crunch, mango og timian3

mokkachokolade-med-crunch-mango-og-timian10

 

Ingredienser

6 personer

 

Crunchy bunde

  • 150 g sukker
  • 100 g valnødder
  • 50 g cornflakes
  • 10 g kakao
  • ½ kapsel Cafezinho, kaffepulver
  • ½ tsk havsalt
  • 1 tsk frisk timian
  • 60 g smør

 

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade
  • 2 dl fløde
  • 1½ kapsel Cafezinho, kaffepulver
  • 60 g agavesirup
  • 1 tsk havsalt

 

Vaniljesyltet mango

  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk flormelis
  • 2 limefrugter
  • 1 mango

 

Pynt

  • Frisk timian
  • Kornblomster

 

Crunchy bunde: Smelt sukkeret til karamel. Rør valnødder og cornflakes i karamellen, og tag det af varmen. Lad chrunchen køle af på bagepapir. Blend 2/3 af chrunchen fint, og hak resten groft. Kom den blendede og hakkede chrunch i en skål. Tilsæt kakao, Cafezinho, havsalt og timian. Smelt smørret, og rør det i blandingen.

 

Lav 6 bunde på et spækbræt med bagepapir ved at bruge en kagering på 9 cm, og bunden af et glas til at mase crunchen sammen med. Sæt bundene på køl.

 

Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde, Cafezinho og sirup i kog. Sigt lidt efter lidt fløden i chokoladen gennem en finmasket si, mens du rør med en dejskraber. Smag til med havsalt.

 

Sæt kageringe på 7 cm oven på bundene. Hæld chokoladeganachen i ringene, og lad chokoladen sætte sig på køl, gerne til dagen efter.

 

Vaniljesyltet mango: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med flormelis. Kom vaniljekornene i en skål, og rør saften fra limefrugterne i. Skræl mangoen, og skær den i små og mellemstore tern. Lad mangoen trække en times tid i lagen.

 

Pynt kagerne med mango, kornblomster og frisk timian.

 

Tip: Lad de kolde kager temperere på køkkenbordet i en times tid inden servering – så smager ganachen himmelsk!

 

 

4 tanker om "Mokkachokolade med crunch, mango og timian"

    • Tak, og selv tak. Det var så fint, at du var med. Er meget glad for at du kunne lide min dessert – synes dog, at jeg savnede lidt på udseendet :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>