Mokkatærte med figner

mokkataerte-med-figner9

 

For et stykke tid siden fik jeg en skøn gave fra en helt uventet kant. En af mine kollegaer – faktisk en af underdirektørerne, som jeg kun sjældent arbejder direkte sammen med – kom med en pose friske figner fra hendes have. Tak, Kirsten!

 

Det gjorde mig simpelthen så glad. Mere end jeg tror, hun aner. Sagen er bare den, at jeg er helt vild med sæsonens frugt og bær. Jeg synes det giver så utrolig god mening at bruge og spise det, der vokser lige uden for vores dør.

 

Fignerne har jeg brugt i en tærte med mokkakaramel og chokolade. Det er ingredienser, der fungerer virkelig godt sammen.

 

Rigtig god bagning,

Anine

 

Mokkatærte med figner2

Mokkatærte med figner7

 

Ingredienser

Ca. 8 stykker

 

Chokomørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 100 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • Et nip salt

 

Mokkakaramel

  • 2 dl fløde
  • 1 spsk malet kaffe
  • 150 g sukker
  • Lidt salt

 

Chokoladeganache

  • 150 g chokolade, 70 pct.
  • 2 dl fløde
  • 50 g honning
  • Lidt havsalt
  • 40 g smør

 

Desuden

  • Figner til pynt

 

Chokomørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid. Rul mørdejen ud, og kom den i en tærteform på ca. 20 cm i diameter. Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Kom et stykke stanniol over dejen. Fyld bunden med ris, bønner eller noget helt tredje, som kan holde bunden nede, mens den bliver bagt. Bag bunden i 20 minutter ved 175 grader. Lad bunden køle af.

 

Mokkakaramel: Kog fløden op med kaffe. Smelt sukkeret til lys karamel. Sigt kaffefløden i sukkeret, så kaffegrumset bliver siet fra. Kog karamellen op til 110 grader. Tilsæt salt. Hæld karamellen i den bagte bund.

 

Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde, honning og salt i kog. Hæld langsomt den varme honningfløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank. Tilsæt endelig smørret under omrøring.

 

Hæld chokoladeganachen over karamellen, og lad chokoladen sætte sig på køl.

 

Pynt kagen med friske figner.

 

TIP: Kagen kan sagens laves dagen i forvejen. Opbevar den på køl, men lad den stå på køkkenbordet i 1-2 timer før servering, idet chokoladeganachen altså smager bedst ved stuetemperatur. Pynt helst kagen med figner umiddelbart inden servering.

 

2 tanker om "Mokkatærte med figner"

  1. Hej – jeg synes den lyder skøn, desværre er det svært at få ordentlige figner nu her. Har du et godt forslag til andet der vil passe godt sammen med kagen?

    • Hej Astrid
      Beklager det sene svar. Du kan sagtens erstatte fignerne med fx hindbær eller appelsin skåret i filetter.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>