Nytårs petit fours

Nytårs petit fours2

Efter nogle dages overvejelser, har jeg strikket en lille nytårs kavalkade af lækkerier sammen, som jeg håber I kan lide! Helt i ånden har jeg givet den gas med både champagne og glimmer 🙂

 

Denne her lille sag er min nytårs petit four. Den består af en fransk makron penslet med lidt metallisk glimmer, en browniekugle rullet i frysetørret jordbær og en chokoladehat med sølvstøv. Hele herligheden holdes sammen af en skøn champagnecreme!

Nytårs petit fours1

Kagen er en sand fryd at bide ned i – chokoladen giver et knæk, brownien er blød og cremet og makronen er lidt sprød… mums.

Nytårs petit fours3

Ingredienser

Ca. 20 stk.

 

Browniekugler

  • 150 g mørk chokolade, 70 pct.
  • 80 g smør
  • 3 æg
  • 230 g sukker
  • 40 g mel
  • 1 spsk kakao
  • ¼ tsk bagepulver
  • ¼ tsk havsalt
  • Frysetørret jordbærpulver

 

Champagnecreme

  • 50 g hvid chokolade
  • 12 g fløde
  • 5 g glukosesirup
  • 25 ml champagne
  • 12 g smør
  • Et nip salt
  • ¼ lime, saften

 

Chokoladepynt

  • 100 g mørk chokolade, 70 pct.
  • Sølvstøv

 

Desuden

 

Browniekugler: Tænd ovnen på 160 grader. Smelt hakket chokolade og smør over vandbad. Pisk æg og sukker sammen. Rør det smeltede chokoladesmør ned i æggemassen. Sigt mel, kakao, bagepulver og havsalt i dejen, og vend det rundt. Hæld dejen i en aflang brødform foret med bagepapir. Bag brownien i ca. 35 minutter. Rul kugler af den afkølede brownie på 15 gram per styk, og vend dem i jordbærpulver.

 

Champagnecreme: Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde, glukose og champagne i kog. Hæld lidt efter lidt den kogende champagnefløde ned til chokoladen under omrøring med en dejskraber. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med salt og limesaft. Sæt cremen i fryseren til den har konsistens som meget blødt smør.

 

Chokoladepynt: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader hældes den ned i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Smør chokoladen ud på et stykke bagepapir. Lige inden chokoladen størkner pyntes der med sølvstøv og udstikkes cirkler.

 

Opbygning: Sæt browniekuglen fast på oversiden af en makron med en lille klat champagnecreme. Pynt den lille herlighed med chokoladen, som også sættes fast med cremen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *