Påskeæg med karamel og peanuts

Påskeæg med karamel og peanuts8

 

Jeg har glædet mig en hel del til igen at få gang i min chokoladeform til påskeæg. Og nu hvor påsken endelig nærmer sig, er det altså blevet på tide.

 

I går lavede jeg nogle Snickers inspirerede påskeæg, som under en skal af mørk chokolade gemmer på karamel, chokoladecreme og saltede peanuts. En vildt lækker kombination, hvis du spørger mig!

 

Jeg må også indrømme, at jeg blev ret glad i låget over at se, hvor fine blanke chokoladerne er blevet. Det føles altid lidt spændende, når de skal ud af formen – vil de nu slippe formen, eller er tempereringen gået helt af fløjten, så jeg i virkeligheden kan hamre formen i bordet, uden at chokoladerne giver sig det mindste!?

 

Faktisk er jeg glad for, at det stadig føles lidt spændende at støbe chokolader. Også til trods for, at jeg efterhånden har prøvet det en del gange, og det heldigvis ikke rigtig går helt skævt mere. Måske er det derfor, at det er nogle af mine yndlings søde sager.

 

Mange hilsner

Anine

 

Påskeæg med karamel og peanuts5

Påskeæg med karamel og peanuts9

 

Ingredienser

Ca. 15 små påskeæg

 

Karamel

  • 2 dl sukker
  • 1 dl bailys
  • 1 appelsin, skallen
  • 1 tsk salt
  • 50 g saltede peanuts

 

Tempereret chokolade

  • 300 g chokolade, 70 pct.

 

Chokoladecreme

  • 100 g chokolade (overskydende chokolade fra støbning af skallerne)
  • 1 dl fløde

 

Karamel: Smelt sukkeret i en gryde. Rør bailys, appelsinskal og salt ud i karamellen. Lad karamellen tykne under omrøring i ca. 5 minutter. Tag karamellen af varmen, og hæld den over i en skål, så den kan køle af. Hak peanutsne groft, og rør dem i karamellen.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader, tages den af vandbadet og hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen ned i skålen igen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet, dvs. så åbningen på formen vender nedad, og læg den på en plade beklædt med bagepapir. Stil form og plade i køleskabet.

 

Chokoladecreme: Vej 100 gram af den tempererede chokolade af, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og rør det ud i chokoladen med en dejskraber. Lad cremen køle af til stuetemperatur på køkkenbordet.

 

Step 2: Fyld karamel i skallerne – ca. 2/3 op til kanten. Hæld chokoladecremen oven på karamellen, så det når kanten. Sæt chokoladerne på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

Step 3: Hvis du, som jeg, ikke har en form, der kan støbe hele æg, så varm en paletkniv op (fx med en bunsenbrænder), læg et halvt æg på paletkniven og sæt det halve æg sammen med et andet halvt æg.

 

Voila de fineste små påskeæg!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>