Peanut butter cups

Peanut butter cups1

 

Jeg har en veninde, der er helt vild med peanut butter og mørk chokolade. Faktisk i en sådan grad, at hun brækker stykker af mørk chokolade og rører ud i glas med peanut butter for bare at spise det med ske.

 

Det smager også jævnt godt har jeg måttet erfare. I går lavede jeg nemlig peanut butter og hakkede en plade mørk chokolade groft, som jeg så rørte ud i peanut butteren. Jeg tog glasset med i Dyrehaven, hvor min veninde og jeg spiste det meste af glasset på hjemmebagte hveder. Virkelig, virkelig godt! Tror faktisk lige, at vi fik lavet os selv en ny tradition.

 

I går aftes lavede jeg så luksusudgaven – smukke blanke mørke chokolader fyldt med peanut butter. Har kun brugt to ingredienser: Mørk chokolade og ristede, saltede peanuts. Og de smager jo også bare vildt godt.

 

Rigtig god weekend,

Anine

 

Peanut butter cups3

 

Ingredienser

Ca. 30 stk

 

 • 300 g chokolade, 70 pct.
 • 250 g ristede, saltede peanuts

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader tages den af vandbadet, og hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm formen ned i skålen igen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Peanut butter: Kom peanuts i en foodprocessor og kør nødderne i smadder. Fortsæt til nødderne er blevet til lækkert nøddesmør. Det tager kun få minutter.

 

Step 2: Hæld peanut butter i chokoladeskallerne. Kom et lag tempereret chokolade over chokoladerne, og glat af med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

6 tanker om "Peanut butter cups"

 1. Hej
  Det ser super lækkert ud – og nogle super flotte forme. Skal en tur i kunst og køkkentøj næste gang jeg kommer til København
  Bliver din peanutfyld så medgørlig at den kan kommes i sprøjtepose eller fylder du med ske?

  • Hej Stefan
   Jeg er så glad for formen 🙂 Ja, det bliver så medgørligt, at der både kan bruges sprøjtepose og ske. Jeg tror, jeg brugte en ske.
   Mange hilsner
   Anine

 2. Tænk at noget der ser så lækkert ud, kan være så simpelt! Det her er for en gangs skyld en opskrift jeg tør kaste mig ud i, så de skal da helt klart prøves til min fødselsdag. Tak for opskriften!

  • Selv tak Kiki, og hvor er jeg glad for, at du har lyst til at kaste dig ud i den. Kan i øvrigt anbefale, at du hakker nogle af peanutsne groft, så der er lidt at tykke på, hvis du at mere til det!

   Mange hilsner
   Anine

 3. Det er 2 af mine yndlingsting – chokolade og peanutbutter 🙂 Ingen tvivl om det. Og så er jeg vild med dine forme, som jeg desværre ikke er stødt på endnu.
  Tak for inspiration.

  • Det går op for mig, at mange har en hang til chokolade og peanut butter – på den helt ustyrlige måde!! 🙂 Er også selv ret vild med formen. Den er fra Kunst og Køkkentøj.

   Mange hilsner
   Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *