Pistaciemazariner med solbær

Pistaciemazariner med solbær7Åhh så er påskeferien allerede slut – øv bøv! Havde ellers lige vænnet mig til at sove længe, tulle rundt i nattøj langt op af dagen og bage kager i dagtimerne. Omvendt så har jeg jo heller ikke godt af al den kage, så intet er åbenbart så skidt, at det ikke er godt for noget 🙂

 

Som afrunding på en dejlig påskefrokost hos min mor i dag serverede jeg de her små fine pistaciemazarintærter med solbærcreme. De er virkelige lækre – både lidt søde og friske. En rigtig lækkerbisken!

Pistaciemazariner med solbær3

Jeg har brugt nogle forme på 6 x 2 cm til at lave tærterne, hvis du kun har større forme eller én stor tærteform, så kan de selvfølgelig også sagtens bruges. Det vigtigste er, at du ikke afholder dig fra at lave kagerne!

Pistaciemazariner med solbær2

Ingredienser

Ca. 25 stk.

 

Solbærmarmelade

  • 200 g solbær
  • 100 g sukker
  • Saft fra ½ citron
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk geleringsmiddel

 

Solbærcreme

  • 2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 4 dl fløde
  • Skal fra 1 citron
  • Saft fra ½ citron
  • 250 g solbærmarmelade

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ vaniljestang, kornene
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Et nip salt

 

Pistaciemazarin

  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 150 g sukker
  • 25 g æggehvide
  • 65 g smør
  • 2 æg

 

Pynt

  • Solbær
  • Hakkede usaltede pistacienødder

 

Solbærmarmelade: Bring solbær, sukker, citronsaft og vand i kog. Lad det koge i 2 minutter. Blend solbærerne med en stavblender, og skum af. Rør geleringsmidlet ud i blandingen, og hæld marmeladen i en skål. Stil den til side.

 

Solbærcreme: Udblød husblassen i en skål med vand i 30 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Tilsæt citronskal og citronsaft. Rør nu solbærmarmeladen i blandingen. Sæt cremen i køleskab til den har sat sig (gerne til dagen efter).

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver mazarinmassen. Rul dejen ud og kom den i små tærteforme (ca. 2 x 6 cm). Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Pistaciemazarin: Blend pistacienødderne fint med sukker og æggehvide. Ælt smørret ind i pistaciemassen. Tilsæt æg og pisk mazarinmassen luftig. Fyld tærteformene med mazarinen. Bag tærterne ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller til mazarinen har sat sig. Lad tærterne køle helt af.

 

Pynt: Pisk den kolde solbærcreme luftig med en håndmikser. Kom cremen i en sprøjtepose og pynt tærterne. Top af med lidt solbær og hakkede pistacienødder.

 

6 tanker om "Pistaciemazariner med solbær"

    • Hej Sofie

      Jeg har ikke selv prøvet at fryse bundene. Men jeg vil tro, at de mister lidt af deres sprødhed, hvis de altså er afbagt, når de ryger en tur i fryseren.

      Selve dejen kan du dog sagtens fryse. Så overvej, om du kan vente med afbagningen til den dag (eller dagen før) du skal bruge kagerne.

      Mange hilsner
      Anine

  1. Jeg er nødt til at rose dig for din fine blog og alle de utrolig smukke kager – det gør du godt!
    Hvilket mærke er de små tærteforme du bruger? Mange af dem jeg har set synes jeg er for lave, men de her ser gode ud 🙂

    • Tusind tak Sine – det er jeg virkelig glad for at få afvide. Mine små forme er af mærket Matfer. De laver forme i mange forskellige størrelser, så det er et rigtig godt sted at kigge efter lige den størrelse, som du allerhelst vil have 🙂

    • Mange tak Mari 🙂 Det var faktisk også et eksperiment fra min side, men smagskombinationen er virkelig skøn! Har særligt en svaghed for solbærcremen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *