Pyramider med saltkaramel

 Pyramider med saltkaramel10

 

Min weekend har stået i chokoladens tegn.

 

Sammen med min mor har jeg omsat i omegnen af 1,3 kg. hvid og mørk chokolade til de lækreste fyldte chokolader, og jeg lover, at I får dem alle sammen at se. Til en start kan I se et lille sneak peak nedenfor.

 

Chokolademekka

 

De første af chokoladerne jeg vil dele med jer, er nogle skønne mørke chokolade-pyramider med saltkaramel og hvid chokoladespids. De smager rigtig dejligt, og vil især falde i god jord hos de at jer, hvis hjerte banker for en dyb og fyldig smag af chokolade.

 

Jeg har virkelig glædet mig til at afprøve min mors pyramideform. (Mon det burde kalde på lidt selvransagelse, at jeg har givet hende formen, og nu har lånt den med hjem…?).

 

Vores resultat er blevet rigtig fint synes jeg. Jeg var særligt i tvivl om, hvordan toppene mon ville arte sig, idet jeg ikke før har prøvet at støbe med forskellige chokolader og af flere omgange, men det viste sig ikke at være nogen synderlig udfordring. Mere om det i selve opskriften.

 

 Pyramider med saltkaramel7

Pyramider med saltkaramel8

 

Ingredienser

Ca. 24 stk

 

Dulce de leche

  • 1 ds kondenseret mælk
  • Ca. 1 tsk havsalt

 

Tempereret chokolade

  • 100 g hvid chokolade
  • 400 g mørk chokolade, 70 pct.

 

Dulce de leche: Fjern etiketten fra dåsen med kondenseret mælk, og lad den simre i rigeligt vand i 2,5-3 timer. Lad dåsen køle helt af (fx på køkkenbordet til dagen efter). Hæld karamellen i en skål, tilsæt lidt salt, og rør det godt sammen.

 

Hvide chokoladespidser: Hak chokoladen fint. Kom 1/4 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 43 grader, tages den af vandbadet og hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet.

 

Step 1: Fyld forsigtig hvid chokolade i spidsen af formene –  ca. lige højt og uden strint op af siderne. Bank formen nogle gange i bordet, så chokoladen sætter sig og eventuelle luftbobler forsvinder. Stil  formen i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Tag formen ud af køleskabet, når de har sat sig, så den mørke chokolade ikke stivner fuldstændig af mødet med den kolde form.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/4 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader, tages den af vandbadet og 3/4 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis chokoladen ikke er smeltet helt. Den tempererede chokolade skal gerne have en temperatur på 32 grader.

 

Step 2: Fyld chokoladeformen med chokolade, dvs. oven i de hvide chokoladespidser. Bank igen formen nogle gange i bordet, så chokoladen sætter sig og eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen, og glat overfladen med en paletkniv.

 

Vend formen på hovedet over på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig. – Bare rolig, chokoladen flyder ikke ud, men sikrer, at chokoladen bliver lige tyk alle steder.

 

Step 3: Fyld chokoladeskallerne op med saltkaramel. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat af med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

 

4 tanker om "Pyramider med saltkaramel"

    • Hej Galina

      Mange tak skal du have! Og ja, selvfølgelig må du det. Chokoladeformen er fra forretningen Kunst og Køkkentøj.

      Mange hilsner
      Anine

  1. Det var bare den vildeste chokoladedag. Men selv jeg nåede til det punkt, hvor jeg ikke kunne spise flere chokolader 🙂 Men kast jer endelig ud i det, for resultatet er fantastisk. Tak Anine for en skøn skøn dag. Knus fra Mor

    • Selv tak, og det samme her!!
      Jeg har dog lige spist en pyramide nu, så lysten skal nok komme igen 😉
      Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *