Ribs- og jordbærsaft

Min farmor har simpelthen de flotteste ribsbuske med klaser af ribs i lange baner. I går plukkede jeg intet mindre end 2,2 kilo ribs – og der er stadig bær tilbage! Faktisk tror jeg sagtens, at jeg ville kunne plukke det samme én gang til. Mit hoved er derfor fyldt af gode idéer til, hvad bærerne skal bruges til. Det første jeg har kastet mig ud i, er en lækker, forfriskende og meget sommerlig saft med ribs og jordbær.

Ingredienser

Ca. 2,5 liter saft

 

 • 500 g ribs
 • 500 g jordbær
 • 1 usprøjtet citron
 • ½ vaniljestang
 • 300 g rørsukker
 • 2 l vand

 

Saft: Skyld alle bærerne og citronen. Nip ribsene af deres stilke, skær jordbærerne i kvarte og citronen i skiver. Kom det hele op i en gryde, der kan indeholde godt 3 liter. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang og resten af sukkeret op i gryden. Hæld så vandet op i gryden, og bring saften i kog. Lad saften småkoge i ca. 15 minutter. Sigt saften gennem en finmasket sigte, og mos bærerne godt med en ske, så al saft og kraft kommer ud. Hvis du ikke ligger inde med en finmasket sigte, så kan du sagtens fore en almindelig si med fx kaffefiltre – det virker fint skulle jeg hilse at sige. Hæld saften på skoldede flasker.

 

Nu kan jeg godt lide en ret kraftig saft, så jeg synes ikke, at den skal fortyndes – det er selvfølgelig smagssag.

 

3 tanker om "Ribs- og jordbærsaft"

 1. Uhmmmmm….. de ser sku godt ud alle de dejlige hjemmebagte kager, mon ikke farmor vil blive glad for et besøg og en hjemmelavet kage fra hendes egen have så er jeg sikker på hun vil lave en kop kaffe, man ved aldrig når det er sidste gang hun er jo en gammel dame.
  Kh
  Poul Erik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *