Roulade med solbærlakridscreme

 Roulade med solbærlakridscreme5

Jeg var for et stykke tid siden heldig at få tilsendt nogle skønne lakridsprodukter fra Johan Bülow, som jeg kan lege med i mine kager. Jeg har derfor gået og pønset lidt på et lakridstema, hvor første skud på stammen er denne her underskønne roulade med solbærlakridscreme. Den kan kraftigt anbefales!

 

Hvis du har en god idé til lækkerier med lakrids, så del dem endelig her på siden 🙂

Roulade med solbærlakridscreme2

Det er absolut ikke sidste gang jeg laver rouladen – cremen har en dyb og lækker smag af både bær, citron og lakrids. Slet ikke spor tosset! Jeg forestiller mig også, at cremen vil være yderst velegnet til fx lagkager. Det skal jeg i hvert fald prøve mig frem med.

Roulade med solbærlakridscreme1

Roulade med solbærlakridscreme4Ingredienser

Ca. 8 personer

 

Solbærmarmelade

  • 200 g solbær
  • 100 g sukker
  • Saft fra ½ citron
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk geleringsmiddel

 

Solbærlakridscreme

  • 2 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 4 dl fløde
  • Skal fra 1 citron
  • Saft fra ½ citron
  • 3-4 tsk rålakridspulver, fx raw liquorice powder fra Johan Bülow
  • 200 g solbærmarmelade

 

Bund

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel

 

Solbærmarmelade: Bring solbær, sukker, citronsaft og vand i kog. Lad det koge i 2 minutter. Blend solbærerne med en stavblender, og skum af. Rør geleringsmidlet ud i blandingen, og hæld marmeladen i en skål. Stil den til side.

 

Solbærlakridscreme: Udblød husblassen i en skål med vand i 30 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Tilsæt citronskal, citronsaft og lakrids. Rør nu solbærmarmeladen i blandingen. Sæt cremen i fryseren til den næsten har sat sig.

 

Bund: Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. Sigt melet i æggesnapsen og rør det sammen. Pisk æggehviderne stive. Rør en 1/3 af skummet i dejen. Vend forsigtigt resten af hviderne i dejen med en dejskraber. Smør dejen ud (40 x 30 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i ca. 8 minutter ved 175 grader.

 

Vend bunden over på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Befri bunden fra det stykke bagepapir, som den er bagt med. Lad bunden køle af inden cremen smøres på.

 

Opbygning: Pisk den kolde solbærlakridscreme luftig og tyk. Cremen skal kunne smøres ud på bunden, og må under ingen omstændigheder være flydende. Smør cremen ud på hele bunden – gem 1/4 af cremen til pynt. Rul rouladen stramt sammen på den lange led, og pak den ind i et stykke bagepapir. Læg rouladen på køl en times tid.

 

Pynt rouladen med solbærlakridscreme, solbær og citronskal.

 

2 tanker om "Roulade med solbærlakridscreme"

  1. Hej Jeg vil gerne lave denne skønne Roulade til min 30års fødselsdag i weekenden men jeg har ikke meget tid også tænker jeg om jeg måske kan fryse den ned?

  2. Pingback: Lakridstærte med hvid chokolade | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *