Sikke et efterår!

Vaniljetærte3

 

Det er efterhånden længe siden jeg har bragt nye indlæg her på siden. Egentlig havde jeg planlagt et efterår i kagernes tegn. Jeg har haft mange idéer til både det ene og det andet, men jeg må indrømme, at en række andre ting har taget min tid. Mit overskud til at være kreativ, og lysten til at bage kager i fritiden har været begrænset.

 

For det første har jeg fået nyt job i det omdiskuterede SKAT, hvor jeg skal forsøge at gøre mit til, at et af Danmarks måske mest omdiskuterede områder, nemlig inddrivelse – bedre kendt som det kuldsejlede IT-system EFI – kommer på benene igen. Det bliver et langt sejt træk, men jeg glæder mig voldsomt til at være en del af hele arbejdet.

 

Det betyder også, at jeg har sagt farvel til en masse dejlige kollegaer og spændende opgaver i Digitaliseringsstyrelsen, hvor jeg har arbejdet i mere end tre år. Først som student, senere som fuldmægtig. Jeg tog selvfølgelig afsked med manér – kagebord og bobler. Desværre var alting så hektisk lige op til, at jeg ikke nåede at tage et eneste billede.

 

For det andet har jeg været en tur i Paris med min kæreste, Claus. Vi skulle rigtig på en hyggetur inden jeg skulle starte på nyt job. Men vi ankom gudhjælpemig fredag den 13. november – lige som terrorangrebet gik i gang. Magen til forfærdelighed er sjældent set, og det var meget surrealistisk at vide, at kort fra hvor vi selv befandt os, mistede folk livet på tragisk vis.

 

Vi har fået nogle oplevelser, som jeg sent vil glemme. For eksempel en hjerteskærende smuk gudstjeneste i Notre Dame, at se verdenspressen være samlet ét sted, og at politi og militær fyldte gaderne overalt. Aldrig har jeg set så mange korteger med udrykning eller autoriteter med semiautomatiske skydevåben.

 

Når det så er sagt, så gik livet i Paris heldigvis ikke i stå. Livet på restauranter og caféer fortsatte ufortrødent (selvom jeg i medier herhjemme har læst om det modsatte – så var det bestemt ikke den virkelighed, jeg selv oplevede). Og vi endte da også med at få en dejlig tur, trods omstændighederne.

 

Her kan du se et udpluk af de mange kager vi smagte (ja, du læste rigtigt, det her er et udpluk). Særligt de to første kager herunder var fuldstændig eminente – en vaniljetærte og en hasselnøddekage med mælkechokolade.

 

Vaniljetærte2 Mælkechokolade- og hasselnøddekageEclairChokoladefirkant2Cream puffMarengskager

 

Jeg håber, at jeg trods nyt arbejde kan finde mere tid til at bringe indlæg herinde, og få bagt en del af de mange kager jeg har i tankerne. Til en start glæder jeg mig i hvert fald til i morgen, hvor jeg skal have gang i det store julebageri med min mor. Det skal nok blive rigtig godt! Timingen virker i hvert fald helt perfekt, nu hvor der netop ligger flere centimeter sne udenfor.

 

2 tanker om "Sikke et efterår!"

 1. Først og fremmest meget forfærdeligt med Paris og det må have været en rystende oplevelse for du og din kæreste.
  Så et stort tillykke med dit nye job i SKAT, du skal jo nok få dit for der og vi håber alle på, at du kan redde trådene ud.
  Og meget dejlige og fristende billeder 🙂
  Held og lykke med job og håber det kreative vender tilbage.

  • Hvor er du sød, Maria – mange tak skal du have 🙂
   Jeg skal gøre mit ypperste for, at der kommer godt gang i den herinde!
   Mange hilsner
   Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *