Små jordbærtærter

Små jordbærtærter1

Forleden bagte jeg de skønneste små jordbærtærter. Jeg er simpelthen så begejstret for, at det er muligt at købe smagfulde røde jordbær i oktober måned, når man som jeg ikke helt vil erkende, at det ikke længere er sommer!

Små jordbærtærter2

Mine jordbærtærter består af en sprød mørdejsbund med mazarinfyld, fløjlsblød vaniljecreme og naturligvis en masse friske jordbær. Tærterne smager efter min mening – og dem jeg delte tærterne med – himmelsk. Særligt var der enighed om, at vaniljecremen sad lige i skabet! Nu håber jeg bare, at I er ligeså glade for jordbærtærter som mig 🙂

Små jordbærtærter3

Små jordbærtærter6

Små jordbærtærter5

Ingredienser

Ca. 8 stk.

 

Mørdej

  • ½ vaniljestang
  • 40 g flormelis
  • 60 g smør
  • 20 g mandelmel
  • 130 g mel
  • ½ æg
  • Lidt salt

 

Mazarinmasse

  • 150 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 65 g blødt smør
  • 1½ æg

 

Vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1½ dl sødmælk
  • ½ spsk majsstivelse
  • 1 dl fløde

 

Desuden

  • 350 g jordbær
  • Lidt finthakkede pistacienødder

 

Mørdej: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt flormelis. Ælt vanilje, flormelis, smør, mel, æg og salt sammen til dejen er ensartet. Sæt mørdejen på køl i en halv times tid. Rul dejen ud og udstik cirkler i dejen. Jeg har brugt en udstikker på 9½ cm. Fór tærteformene (ca. 3 x 7 cm) med mørdejen. Stik huller i bunden med en gaffel.

 

Mazarinmasse: Tænd ovnen på 175 grader. Ælt marcipan, sukker og smør godt sammen. Tilsæt æg og pisk mazarinmassen luftig. Fyld tærteformene 2/3 op med mazarinmasse. Bag mazarintærterne i 20-23 minutter, eller til mazarinen har sat sig. Lad kagerne køle helt af.

 

Vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det grundigt sammen med æggemassen. Kom den tomme vaniljestang op i gryden. Bring cremen i kog under piskning. Lad cremen tykne før du tager den af varmen. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm. Sæt cremen på køl til den er helt kold. Pisk den kolde vaniljecreme luftig igen og bland med flødeskum. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med stor rund tyl.

 

Pyntning: Sprøjt vaniljecreme på mazarintærterne svarende til en lille flødebolle. Kom halverede jordbær langs tærtekanten, og pynt med pistacienødder og et halvt jordbær på toppen.

 

8 tanker om "Små jordbærtærter"

  1. Hej Anine!
    Først og fremmest, jeg er helt vild med din hjemmeside. Jeg beundrer dit arbejde og hvordan du får dine kager til at være så elegante og stilfulde 🙂 Jeg kunne rigtig godt tænke mig at bruge denne opskrift til en stor jordbærtærte. Hvor stor en tærteform tror du denne opskrift rækker til?
    Med solskinshilsner fra Nanna

    • Hej Nanna
      Tusind tak skal du have! Det gør mig rigtig glad at høre.
      Der burde være rigeligt i denne her opskrift til, at du kan fylde en ca. 25 cm stor tærteform.
      Mange hilsner
      Anine

  2. Hej,
    Hvor ser Jordbærkagerne bare lækre ud,.. Jeg har tænkt mig at lave dem til kagebord til vores søns navngivning til sommer, tror du jeg kan fryse dem på et stadie? Jeg tænker måske efter marzarinmassen/mørdejsbunden er bagt, så de bare skal tages op og fyldes med creme og jordbær?
    Venlig Hilsen Elise

    • Hej Elise
      Jeg vil ikke anbefale, at kagerne fryses efter mazarinmassen og mørdejsbunden er bagt. Jeg vil nemlig tro, at bunden mister sin sprødhed, og at mazarinen bliver lidt kedelig. Tilgengæld kan du sagtens lave mørdejen i op til en måned før og fryse den. Ligesom du også sagtens kan bage tærterne dagen før, og så have dem stående på køkkenbordet til selv dagen, hvor de så fyldes med creme og jordbær.
      Mange hilsner
      Anine

  3. Jordbærksgerne ser rigtig lækre ud 🙂 Jeg har prøvet at lave cremen til en anden kage med den blev ret flydende og slet ikke så “fast” som din ser ud. Pisker du fløden meget stift inden du blander det med cremen?

    • Tak, men sikke en skam at cremen har drillet for dig. Nej, jeg pisker ikke fløden meget stiv – bare til blødt flødeskum. Jeg tror simpelthen, at din creme skal blive mere tyk inden du tager den af varmen. Prøv at holde den på varmen ½-1 minut længere på varmen mens du pisker godt, det burde løse problemet 🙂

  4. Hvad med et lag mørk chokolade ovenpå marzarinbunden, men under cremen? Det tror jeg ville være prikken over I’et:-)

    • Det er slet ikke noget tosset bud 🙂 Det må jeg prøve næste gang!Faktisk har jeg lige fået nogle små kvadratiske tærteforme i julegave, som snart skal indvies – måske jeg kunne lege med et lag chokolade der 🙂

Skriv et svar til Anette Pedersen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *