Små tærter med pekannødder og chokolade

Små pecantærter5

Sikke jeg har glædet mig til at dele denne her opskrift med jer. Det er en lille fryd af en efterårskage, der er både sprød, blød og fuld af smag! Det er små sprøde tærter fyldt med pekannødder og mælkechokolade – mmm det er godt! Så hvis I har lyst til at prøve en rigtig lille lækkerbisken, er det bare at gå i krig.

Små pecantærter4

Ingredienser

Ca. 20 stk.

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ vaniljestang, kornene
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Et nip salt

 

Fyld

  • 100 g mælkechokolade
  • 100 g muscovadosukker
  • 150 g lys sirup
  • 50 g smør
  • 1 tsk havsalt
  • 3 æg
  • 150 g pekannødder

 

Desuden

  • 50 g hele pekannødder

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver fyldet. Rul dejen ud og kom den i små tærteforme (ca. 2 x 6 cm). Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Fyld: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Kom muscovadosukker, sirup og smør i en lille gryde, og varm det op indtil sukkeret er opløst og smørret er smeltet. Hæld sukkersmørret langsomt over chokoladen, mens du rør med en dejskraber. Tilsæt salt, når chokoladen er smeltet. Hak pekannødderne groft, mens chokoladeblandingen køler af til stuetemperatur. Pisk æggene i blandingen ét efter ét. Kom fyldet i tærteformene og pynt med en hel pekannød.

Små pecantærter2

Bag tærterne ved 175 grader i ca. 12-15 minutter, eller til fyldet har sat sig. Lad tærterne køle lidt af inden de skal spises – de smager utrolig godt lige som de er, men kan selvfølgelig sagtens ledsages af en klat cremefraiche!

 

2 tanker om "Små tærter med pekannødder og chokolade"

  1. Hvor ser de bare lækre og smukke ud;). Nu ved jeg nøjagtig hvad jeg skal næste gang jeg har en fridag, og mine indkøbte forme kan komme i brug.
    Tusind tak Anine.

    Stor bagehilsen Helen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *