Sprøde tærter med lakrids og passionsfrugt

Sprøde tærter med passionsfrugt og lakrids6

Da jeg i sidste uge var en tur i Johan Bülows sorte univers fik vi deltagere en udfordring: At lave en opskrift, som skulle indeholde lakridsmarcipan, lakridsstout og rålakridspulver. Vinderne vil blive beriget med dejlig lakrids, og derfor har jeg taget udfordringen op… eller som Barney fra How I Met Your Mother ville sige “challenge accepted”!

 

Mit svar på udfordringen er nogle små sprøde tærter med lakridsmazarin, som indeholder de tre lakridsingredienser. Oven på tærterne er en lækker passionsfrugtcreme med hvid chokolade og vanilje.

Sprøde tærter med passionsfrugt og lakrids7

Tærteformene er i øvrigt min mors. Hun havde lige købt dem på et loppemarked og rengjort dem, hvorefter jeg gaflede formene – har lovet, at de nok skal komme retur 🙂

Sprøde tærter med passionsfrugt og lakrids8

Ingredienser

Ca. 10 stk

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Et nip salt

 

Lakridsmazarin

  • 150 g lakridsmarcipan, fx fra Bülow
  • 100 g sukker
  • 65 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • 2 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow
  • 1 dl lakridsstout, fx fra Bülow

 

Passionsfrugtcreme

  • 1 blade husblas
  • 75 g hvid chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl fløde
  • 3 passionsfrugter
  • Saft fra ½ citron

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt mørdejen på køl i en halv times tid. Rul dejen ud og kom den i små tærteforme (ca. 2 x 6 cm). Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Lakridsmazarin: Ælt lakridsmarcipan, sukker og smør godt sammen. Tilsæt æg og pisk massen luftig. Sigt melet i. Rør til sidst rålakridspulver og stout ud i mazarinmassen. Fyld tærteformene med mazarinen. Bag tærterne ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller til mazarinen har sat sig. Lad tærterne køle helt af.

 

Passionsfrugtcreme: Udblød husblassen i en skål med vand i 30 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med sukkeret. Varm fløde, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, kød fra passionsfrugterne og citronsaft op til kogepunktet. Lad cremen løbe gennem en si over i en ren skål. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Sæt cremen i fryseren til den har sat sig.

 

Pynt: Pisk den kolde passionsfrugtcreme luftig med en håndmikser. Kom cremen i en sprøjtepose, pynt tærterne og drys med lidt rålakridspulver til sidst.

 

10 tanker om "Sprøde tærter med lakrids og passionsfrugt"

    • Nej, det tror jeg ikke, at de egner sig til. Forestiller mig, at mørdejens sprødhed forsvinder, og det vil være lidt ærgerligt. Du kan dog sagtens lave mørdejen i forvejen, og have den liggende i fryseren.

  1. Pingback: Vinder af lakridsdysten! | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

  2. Pingback: Mælkechokolader med lakridskaramel og marcipantoppe | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *