Tærte med avokadocreme og hindbærmarengs

Tærte med avokadocreme og hindbærmarengs7

Sikke en rasende god weekend!

 

Forår i luften, ude og spise med min kæreste, et par afsnit af den fede serie House of Cards og et vellykket kageeksperiment. Så bliver det ikke meget bedre efter min mening.

 

Jeg har længe ville prøve at arbejde med avokado i kage. Jeg er vild med avokadoens cremede konsistens, og har efterhånden spist en hel del af de lækre frugter på rugbrød, i salater, til en god kødsauce mv. Nu er den så endelig blevet brugt i en af mine kager: En lækker, hurtig og forholdsvis nem tærte med avokadocreme og hindbærmarengs på toppen. Mums!

Tærte med avokadocreme og hindbærmarengs8

Tærte med avokadocreme og hindbærmarengs6

Ingredienser

Ca. 6 personer

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Knivspids salt

 

Avokadocreme

  • 200 g avokado
  • 150 g mascarpone
  • 30 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 citron, saften

 

Hindbærmarengs

  • 100 g sukker
  • 70 g vand
  • 60 g pasteuriseret æggehvide
  • 8-10 g frysetørret hindbærpulver

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne sammen til en blød, ensartet dej. Sæt mørdejen på køl i en halv times tid.

 

Rul mørdejen ud på et melet bord. Kom dejen over i en 20 cm tærteform med løs bund, og prik huller i dejen med en gaffel. Læg et stykke staniol over dejen, og fyld den med ris, bønner eller noget helt tredje, som kan holde bunden nede, mens den bliver bagt.

 

Bag bunden i 20 minutter ved 175 grader. Lad den køle af.

 

Avokadocreme: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Kør cremen ensartet og fin. Kom cremen over i den bagte tærtebund, og glat overfladen til, så den bliver jævn. Sæt kagen på køl, mens du laver hindbærmarengsen.

 

Hindbærmarengs: Kog sukker og vand til en sirup på 120 grader. Pisk æggehviderne stive mens siruppen koger. Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne. Tilsæt hindbærpulveret. Pisk indtil marengsen er blevet blank og afkølet. Det tager lige et par minutter.

 

Dekorer tærten med hindbærmarengs.

 

Så er den klar til at blive spist!

 

5 tanker om "Tærte med avokadocreme og hindbærmarengs"

    • Det er jeg glad for, du synes. Kagen egner sig bedst til at blive lavet og spist umiddelbart efterfølgende. Det afhænger egentlig mest af, hvor “perfekte” avokadoerne er.
      Mange hilsner
      Anine

  1. Hold da op en lækker tærte 🙂
    Den ser så lækker og snasket ud, lige til at sætte tænderne i.
    Avokado og hindbær og tærtedej, jo lyder lækkert sammen 🙂

    har du lydt, så har jeg en lækker bikini giveaway lige nu.
    En rigtig god solskins dag ønskes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *